Batı Hint adaları
Batı Hint adaları, Antil (ya da Karaib) denizinde Florida'nın güney ucundan Güney Amerika'nın kuzeydoğu köşesine kadar yay biçiminde uzanan yaklaşık 1 000 adalık topluluğa eskiden verilen ad. Üç büyük ada öbeği (Bahama adaları, Büyük Antil adaları, Küçük Antil adaları) içeren Batı Hint adalarına eskiden verilen bu ad, Kristof Kolomb ve öbür gezginlerin Antil denizinde, XV.yy'da ve XVI. yy. başlarında buldukları adaları, Asya'nın bir parçası sanmalarından kaynaklanır. Büyüklükleri Küba'dan (110 922 km², Saba'ya (13 km²) kadar değişen Batı Hint adalarının toplam yüzölçümü 236 000 km²'yi bulur. Büyük Antil adaları öbeğine bağlı olan en büyük adalar Küba, Hispaniola (Dominik Cumhuriyeti ve Haiti arasında bölünmüştür), Jamaika ve Porto Riko'dur. Rüzgâr adaları, Rüzgâraltı adaları, Barbados, Trinidad ve Tobago'yu da içeren Küçük Antil adaları, yerbilim açısından "genç" sayılan adalardır ve yanardağlarla kaplıdırlar. Batı Hint adalarının en yüksek (3 175 m) noktası (Duarte doruğu) Dominik Cumhuriyeti'nde yeralır. Ortalama 27 °C sıcaklıkta tropikal bir iklim etkisindeki adalarda, yağışlar yüksekliğe ve konuma bağlı olarak değişmekle birlikte, ortalama 500-1 000 mm arasındadır.
Batı Hint adalarının ilk halkları olan Aravaklar ve Karibler sömürgecilik döneminde büyük ölçüde yok edildiklerinden, adaların halkı günümüzde Fransız, İngiliz, HollandalI, Portekiz, İsveçli, DanimarkalI sömürgecilerin soyundan gelen beyazlardan, çoğu Batı Afrika'dan getirilmiş Afrikalı kölelerin soyundan gelen siyahlardan,
XIX. yy'da Hindistan'dan tarım işçisi olarak gelen Hintlilerin soyundan gelenlerden ve bunların karışımı melezlerden oluşur. Ayrıca, Çinliler ve Lübnanlılar da azınlık toplulukları oluşturur.
Batı Hint adalarında başlıca gelir kaynakları tarım (tropikal meyveler, baharat, şekerkamışı, kahve, kakao) ve turizmdir. Trinidad ve çevresindeki sulardan petrol çıkarılır. Jamaika, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti'nde boksit, Küba, vb, adalarda manganez, nikel ve bakır yatakları vardır. Sanayi genellikle, tarım ürünlerinin işlenmesiyle (şeker, rom, tütün, meyve konservesi, dokuma fabrikaları) ve maden arıtma tesisleriyle temsil edilir.