Rakun
Rakunlar sık ve kabarık tüylü kuyruklarındaki siyah halkalarla dikkat çeken etçil memelilerdir. Yalnız Amerika’da yaşayan bu hayvanlar genellikle iki tür altında toplanır. Bayağı rakun (Procyon loîar) Kuzey ve Orta Amerika'da, yengeç yiyen rakun (.Procyon cancrivorous) Güney Amerika'da yaşar.
Yaklaşık iri bir kedi büyüklüğünde olan bayağı rakunun yüzü tilkiyi andırır ve gözlerinden siyah bir şerit geçer. Postu sık ve uzun grimsi kahverengi tüylerden oluşur. Yengeç yiyen rakunun gövdesi daha iri, bacakları daha uzun, tüyleri daha kısadır. Ama davranışları bakımından bayağı rakuna çok benzer.
Rakunlar büyük ağaçların kalın dallarındaki kovuklarda barınır. Gündüzleri gizlendikleri ağaçlardan yiyecek bulmak amacıyla geceleri aşağıya inerler. İyi yüzücü olan rakunlar balık ve kurbağa avlar, mısır tarlalarını ve kuş yuvalarını yağmalar, küçük hayvanları yerler. İlginç bir davranışları da besinlerini yemeden önce suda yıkamalarıdır. Yeni doğan rakun yavrularının gözleri kapalıdır. Yavrular yaklaşık bir yıl boyunca annelerinin yanından ayrılmaz. Rakunlar kışın en soğuk dönemlerini uyuyarak geçirirler.
Orta ve Güney Amerika’da yaşayan kinkaju (Potos flavus) ile ABD’nin güneyinden Güney Amerika’ya kadar yayılmış olan koatiler rakunların ilginç akrabalarıdır.