Virgin Adaları
Batı Hint Adaları’nın, Küçük Antiller grubu içinde yer alan Virgin Adaları,ABD ve İngiltere arasında paylaşılmıştır. Puorto Riko’nun hemen doğusunda bulunan bu adalar, Küçük Antiller’den Rüzgâraltı Adaları arasında bulunmaktadır. İngiliz Virgin Adaları bir kolonidir. ABD ’ye bağlı olan Virgin Adaları ise, halkının ABD yurttaşı sayılmasına karşın, özerk bir devlettir.
Virgin Adaları’nın tümü küçüktür. 100 dolayındaki adanın birçoğunda insan yaşamaz. Tarım yapılan bölgelerde şekerkamışı, muz, sebze ve turunçgiller yetiştirilir. Adalılar sığır ve başka çiftlik hayvanları besler. Turizm önemli bir gelir kaynağıdır. Petrol arıtma, saat montajı, rom, ilaç ve kimyasal madde üretimi gibi sanayileri vardır. İklim yumuşak ve ılımandır. En çok yağış eylül-aralık arasında görülür. 36 adadan oluşan İngiliz Virgin Adaları’nın 11’inde hiç kimse yaşamaz. En büyükleri Tortola, Anegada, Virgin Gorda, Jost van Dyke, Peter, Beef ve Salt adalarıdır. Beef Adası’nda küçük bir havalimanı vardır. Başkent, Tortola’daki Road Tovvn’dır. Tortola’nın çevresinde birkaç küçük ada bulunur. Bunlardan biri, Robert Louis Stevenson’ın Define Adası ( Treasure Island, 1881) adlı romanına konu olduğu söylenen Norman Adası’dır. Afrikalı kölelerin soyundan gelen halkın çoğunluğu Siyah’tır.
ABD’ye bağlı 53 ada ise çok daha büyük bir alana yayılmıştır. En önemli adalar St. Croix, başkent Charlotte Amalie’nin bulunduğu St. Thomas ve St. John’dur. Halkın çoğunluğu Siyah ya da melezdir. Adalar, her dört yılda bir seçilen bir vali tarafından yönetilir. Virgin Adaları halkının ABD Kongresi’nde, oy hakkı olmayan bir temsilcisi vardır.
Adalar Kristof Kolomb tarafından 1493’te keşfedildi. 1555’te İspanyollar burada yaşayan Yerli halkı yenerek adaları İspanya’ya bağladı. Adalar 1650’de Fransa’nın yönetimine girdi. İngilizler 1666’da Tortola’yı ele geçirdi.
17.-18. yüzyıllarda St. Thomas, St. Croix ve St. John’da Danimarkalılar, Afrikalı kölelerin çalıştırıldığı büyük şekerkamışı plantasyonları (büyük çiftlikler) kurdular. St. Thomas bölgenin başlıca köle pazarı oldu. Kölelik 1848’de kaldırıldı. 1807-15 Napolyon Savaşları sırasında adalar İngilizler’ce işgal edildi. Bu tarihten sonra Danimarka'nın gücü kırıldı. Danimarka uzun süren görüşmeler sonunda 1917’de adalarını ABD’ye sattı.