Eskrim
Eskrim, Kılıçlarla iki kişi arasında yapılan spor.Eskrim,dövüş sanatlarının en eskisinden biridir, i.O. 2000 yıllarında Çinliler tarafından uygulanmaya başlanmış, daha sonra eski Yunanlıla tarafından beden eğitimi kurumlarında öğretilmiş, Romalılar döneminde silah kullanma ustaları, askerlere kılıçla savaş tekniğini öğretmişlerdir..
Orta Çağ'da eskrim, Avrupa'nın her yanında, özellikle de Fransa'da çok sevilmiş ve XIX. yy. başında kuralları günümüzdekine çok benzer bir spor dalı haline gelmiştir. 1913'te kurulan Uluslararası Eskrim Federasyonu tarafından kuralları ve yönetmeliği saptanmıştır.
Üç silah dalında (epe, flöre, kılıç) erkekler ya da kadınlar arasında yapılmasına göre değişik kurallar uygulanan eskrim, 1896'da Atina'daki ilk Olimpiyat Oyunları'nda yer almıştır.
Karşılaşmalar genellikle salonda, tabandan hafifçe yüksekte, 2 m genişliğinde ve flöre için 12 m, kılıç için 24 m, epe için 34 m uzunluğundaki mantar, mantarlı muşamba ya da kauçuk bir pist ya da alan üstünde yapılır.
Flörede yalnızca ön tarafta boyun ile kasık kıvrımları arasına, sırt tarafına ve yanlarda kollar dışında kalça çizgisine olan yerlere yapılan vuruşlar geçerli sayılır. Epede, bedenin her yanma, kılıçtaysa kalçanın üstünde kalan her yere (baş ve kollar dahil) yapılan vuruşlar geçerlidir.
Bir flöre karşılaşması erkekler için (5 tuş) 5 dakika, kadınlar için (4 tuş) 5 dakika sürebilir. Bir epe ya da kılıç karşılaşması, bir tuşta bitecekse 5 dakika, beş tuşta bitecekse 6 dakika sürer. Karşılaşmalar ya lig yöntemiyle (altı sporcu, sırayla birbirleriyle karşılaşırlar; bundan sonra, en iyi üçü karşı karşıya gelir) ya da eleme yöntemiyle yapılır.
Temmuz 1993'te, Uluslararası Eskrim Federasyonu, bu kurallarda önemli değişiklikler yapılmasını karara bağlamıştır. Buna göre, maç süreleri flörede 5 dakikadan 3'e,kılıçta 6 dakikadan 5 dakikaya indirilmiştir. Ayrıca, flörede maskenin sakal bölümünden de puan alınacak ve karşılaşmayı 5 tuş yerine 4 tuş yapan kazanacaktır.