Keçe
Çadır ve yer yaygısı olarak kullanılmak üzere ilk kez Asya’da yapıldığı sanılan keçe, dokumayı gerektirmediği için bütün kumaşlar içinde yapılması en kolay olanıdır. 11. ve 13. yüzyıllar arasındaki Haçlı Seferleri’ ne kadar Avrupa’da keçe bilinmezdi.
Günümüzde yün, deve tüyü ve keçi kılına basınç, sıcaklık ve nem uygulanarak liflerinin birbiriyle kaynaştırılması yoluyla keçe yapılmaktadır. Bu işlemler sırasında liflerin üzerindeki küçük pulların birbirine takılmasıyla liflerin kaynaşmasına keçeleşme denir. Yünlü giysiler yanlışlıkla çok sıcak suda yıkanırsa keçeleşebilir.
Yün ya da öbür hayvansal liflere pamuk katılarak daha düşük kaliteli, ucuz keçe yapılabilir. Kaba ve ağır keçeler masa örtüsü, terlik, semer kaplaması, yalıtım maddesi ve taban yaygısı yapımında kullanılır. En ince keçelerden eldiven yapılır. Devetüyü ve benzeri liflerden elde edilen en iyi cins keçeler, şapka yapımında kullanılır. Bazı çatılarda ısı ve nem yalıtımını sağlamak için kiremitlerin altına zift emdirilmiş kaba keçe konur.