Değnek Çekirgesi
Bazı sıcak ve tropik ülkelerde ince uzun gövdeleri, yeşil ile kahverengi tonlarındaki renkleri ve incecik bacaklarıyla ağaç ya da çalıların arasında hiç göze çarpmayan böcekler yaşar. Bir dal ya da değnek parçasını andırdıkları için değnekçekirgesi, garip görünümleri nedeniyle de bazen cadı çekirgesi denen bu ilginç böcekler aslında çekirgelerle akraba değildir. Nitekim çekirgeler gibi sıçrayamazlar, hatta türlerin çoğu uçma yeteneğinden de yoksundur. Çok ağır hareketlerle bitkilere tırmanır ve büyük bir oburlukla yaprakları yerler.
2.000 kadar türü olan değnek çekirgelerinin çoğu gündüzleri dalların üzerinde hiç kıpırdamadan durur, yalnız geceleri yaprak yer. Bazı kanatlı türler ise beslenmek için gündüz saatlerini seçer; bunların arka kanatları canlı renklerle bezenmiştir, ama böcek bir yere konduğunda karnına doğru katlandığı için görünmez. Değnek çekirgelerinin gövdelerinin dala benzemesi bir korunma önlemidir. Ayrıca bazı türler gövdesindeki sivri dikenlerle, bazıları da pis bir koku yayarak düşmanlarından korunur.
Değnek çekirgelerinin sert kabuklu, iri yumurtaları bitki tohumlarına benzer. Türlerin çoğunda dişi böcek bir erkekle çiftleşmeden de döllenmiş yumurta yumurtlayabilir. Rastgele çevreye saçılan bu yumurtaların binlercesi art arda yere düşerken yağmur damlaları gibi pıtırtılar çıkarır. Değnek çekirgelerinin tropik bölgelerde yaşayan bazı türleri 30 santimetreyi aşan gövdeleriyle en uzun böceklerdendir.