Bilgi Diyarı

Aşağıdaki Kutu ile Sonsuz Bilgi Diyarı'nda İstediğinizi Arayabilirsiniz...

Latin Amerika

  • Okunma : 327
Latin Amerika Resim

Latin Amerika, Meksika, Orta Amerika, Batı Hint Adaları ile Güney Amerika kıtasını kapsar. Bu bölgenin Latin Amerika olarak adlandırılmasının nedeni buraya çoğunlukla dilleri Latince kökenli olan İspanyol ve Portekizliler’in yerleşmiş olmasıdır. Burada yaşayan Avrupalılar’a da Latinler denir. Ayrıca, bir zamanlar İngiliz sömürgesi olan ve İngilizce konuşulan Jamaika ile Trinidad gibi çok sayıda Karayib ülkesi de bu bölgededir.

    Latin Amerika dünya yüzölçümünün yüzde 15’ini kaplar. Nüfusu toplam dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 8’i kadardır. Kuzey-güney uçları arasındaki uzaklık 9.650 kilometredir. Ekvator çizgisi de Latin Amerika’dan geçer. Topraklarının büyük bölümü güney yarıkürededir. Bölgenin büyük bölümü Oğlak dönencesi ile Yengeç dönencesi arasında kalır. Tropik ve astropik iklim kuşağındadır.

    Latin Amerika toprakları bazı yerlerde çok genişler, bazen de çok daralır. Örneğin, Güney Amerika’nın en geniş yeri 4.830 kilometreden fazladır. Öte yandan Panama Kıstağı’nın genişliği 48 kilometreyi geçmez. Bölge doğudan batıya yedi zaman kuşağını içerir.

Latin Amerika Resimleri